maandag 29 september 2014

Tentoonstelling "70 jaar Leven in Vrijheid" Museum Gemeente Boxmeer.

 

Naar aanleiding van de viering van “70 jaar Leven in Vrijheid” heeft het bestuur van de Stichting Museum Gemeente Boxmeer in samenwerking met historische- en heemkundige verenigingen een tentoonstelling ingericht in haar museum, dat onderdeel vormt van het Kasteelmuseum van de Zusters van Julie Postel te Boxmeer.

Middels info en foto’s op de diverse wissellijsten krijgt men een aardig beeld wat er zich op het einde van  het oorlogsjaar 1944 in Boxmeer en omgeving heeft afgespeeld. Ook zijn een verschillende dagboeken te zien. Het blijkt nu dat een aantal inwoners van Boxmeer de bevrijding aan voelde komen hetgeen resulteerde in het vastleggen van de dagelijkse gebeurtenissen van september 1944 tot maart 1945, toen het grootste deel van de geĆ«vacueerde bevolking weer huiswaarts keerde. De bevrijding vond pas plaats in begin maart 1945. Met het gevoel dat de oorlog voorgoed voorbij was kon men het leven weer oppakken.

Talrijke herkenbare zaken uit die tijd zijn tentoongesteld in vitrines en wissellijsten. Wij nodigen u uit een kijkje te komen nemen.

Het museum is elke zondag open van 14.00 tot 17.00 uur.